Facebook Twitter RSS
Czech English French German Russian Spanish

Lenine (Brazílie)

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

  • lenine
Osvaldo Lenine Macedo Pimentel (narozen 2. února 1959) je brazilský písničkář z Recife, Pernambuco. Lenineho kariéra začala ve věku 18 let, kdy se přestěhoval do Rio de Janeira, kde se zúčastnil soutěže na hudebním festivalu. V roce 1983 vydal své první LP, Baque Solto, s partnerem Lula Queirogasou.

 

O deset let později vydal své druhé album, OLHO de Peixe, s perkusistou Marcosem Suzano. Lenineovo první sólové album, O Dia em que Faremos Contato, bylo vydáno v roce 1997. Na albu smíchal prvky elektronické hudby se severovýchodními brazilskými rytmy a prvky Samby. O dva roky později vydal album Na pressão. V roce 2001 nahrál album Falange Canibal, které stylem připomínalo hudební styl americké skupiny Living Color. Jeho další album Lenine in Cité (2004) bylo nahráno živě v hledišti Cité de la Musique (Město hudby) v Paříži. V roce 2005 vyhrál dvě hudební ceny Latin Grammy: jednu pro "nejlepší současné brazilské album" a jednu pro "nejlepší brazilskou píseň". Lenine je rovněž uznávaným skladatelem. Napsal přes 500 skladeb pro jiné umělce, včetně Maria Bethania, Milton Nascimento, Daniela Merkur a Zélia Duncan.

Diskografie:

1983 - Baque Solto

1994 - Olho de Peixe

1997 - O Dia em que Faremos Contato

1999 - Na Pressão

2002 - Falange Canibal

2004 - Lenine In Cité

2006 - Acústico MTV

2008 - Labiata

2010 - Lenine.doc Trilhas

2011 - Chão

zdroj: Youtube.com + wikipedia.com

 

podporte-width

 

Komentáře

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit / registrovat

Facebook komentáře