Facebook Twitter RSS
Czech English French German Russian Spanish

Juan Luis Guerra (Dominikánská republika)

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

  • JuanLuisGuerra-320x240-12741
Juan Luis Guerra Seijas se narodil 7.6.1957 v hlavním městě Dominikánské republiky Santo Domingu. V současnosti je jedním z nejvýznamějších a nejpopulárnějších interpretů hudebních stylů jako merengue, bachata, salsa a latino pop. Tento zpěvák, skladatel a producent během své kariéry již prodal přes 30 miliónů desek a získal řadu ocenění, včetně 12 cen Latin Grammy, dvě Grammy Awards a dvou latinských Billboard Music Awards.

 

Je jedním z nejvíce mezinárodně uznávaných latinoamerických umělců posledních desetiletí. Neomezuje se na jeden styl hudby, ale mísí ve své hudbě různé rytmy jako merengue, bolero, bachatu, salsu a rock and roll a dokonce čerpá i z gospelu jako v písni "La Gallera". Skladba "Ojala Que Llueva Café " je hudebními kritiky ceněna jako jedna z jeho nejlepších. Remix skladby "La Llave de mi corazón " s raperem Taboo z Black Eyed Peas je zase typickým příkladladem fúze žánrů.

Více info na: www.juanluisguerra.com

Diskografie

Soplando 1984

Mudanza y Acarreo 1985

Mientras Más Lo Pienso...Tú 1987

Ojalá Que Llueva Café 1990

Bachata Rosa 1991

Areíto 1992

Fogaraté 1994

Grandes Éxitos 1995

Ni es lo mismo ni es igual 1998

Colección Romantica 2000

Para Ti  2004

La Llave de Mi Corazón 2007

A Son de Guerra 2010 

 

podporte-width

 

Komentáře

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit / registrovat

Facebook komentáře