Facebook Twitter RSS
Czech English French German Russian Spanish

Carlos Vives (Kolumbie)

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 
  • carlos_vives
Carlos Alberto Vives Restrepo je kolumbijský zpěvák, herec a skladatel. Narodil se 7. srpna 1961 v kolumbijském městě Santa Marta, kde strávil prvních 12 let svého života. Poté se jeho rodina spolu s ním přestěhovala do Bogoty hledat lepší život. V hlavním městě se začal zajímat o rockovou hudbu a začal zde hrát v barech a kavárnách, aniž by úplně zapomněl na své karibské kořeny. Ve stejné době zahájil i hereckou kariéru. Účinkoval v kolumbijských, ale třeba i portorických telenovelách.

Jeho první alba byla žánrově spíše rocková. Jeho rocková tvorba se však nesetkala s větším ohlasem. Prosadil se až poté, co začal ve svých skladbách používat karibské rytmy. V současnosti je nejvýznamnějším představitelem kolumbijské kumbie.

V roce 2008 vytvořil hudební projekt s názvem Pombo. Skladby z tohoto projektu jsou v podstatě zhudebněné bajky kolumbijského básníka Rafaela Pomba. Na desce spolupracoval s dalšími kolumbijskými hudebníky jako jsou Juanes, Fonseca, Aterciopelados, Duo Footprints, Veronica Orozco, Adriana Lucia, Cabas, Ilona, Colombita, Teto Ocampo, Guillermo Vives, Carlos Ivan Medina, Lucia Pulido, Cimarron Group , Santiago Cruz, H2, Julio Nava a Ivan Benavides, mezi ostatními.

V roce 2009 Carlos Vives vydal album Clássicos de la Provincia II, které se stalo několikanásobně platinové. Za svoji tvorbu získal cenu Grammy a 3 ceny Latin Grammy.

Diskografie:

Por Fuera y Por Dentro (1986)

No Podrás Escapar de Mí (1987)

Al Centro de la Ciudad (1989)

Escalona (Sony Music)(1991)

Escalona Vol. 2 (Sony Music)(1992)

Clásicos de la Provincia (Sonolux)(1993)

La Tierra del Olvido (Sonolux)(1995)

Tengo Fe (Sonolux)(1997)

El Amor de Mi Tierra (Sonolux)(1999)

Déjame Entrar (Sonolux)(2001)

El Rock de Mi Pueblo (Sonolux)(2004)

Clásicos de la Provincia II (Gaira Música Local)(2009)

Clásicos de la Provincia II internacional (Sony Music - Gaira Música Local)(2011)

Kompilace

20 de Colección (1994)

Canta los Clásicos del Vallenato (2002)

Romántico (2005)

 

podporte-width

 

Komentáře

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit / registrovat

Facebook komentáře