Facebook Twitter RSS
Czech English French German Russian Spanish

2Face (Nigérie)

Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

  • 2face
Innocent Ujah Idibia uměleckým jménem 2Face Idibia, je nigerijský zpěvák, herec a hudební producent.  Po sólovém působení začal v roce 2006 v Lagosu hrát s rapperem Blackfacem, s nímž vytvořil skupinu Plantashun Boyz.

 

V roce 2006 byla jeho píseň "Africká královna" použita v soundtracku k filmu Phat Girlz a stala se známou na celém světě.

2Face zřídil nevládní organizaci s názvem 2Face Idibia Reach Out Foundation, jejíž motto je služba lidstvu. V roce 2009 byl jmenován velvyslancem Národní agentury pro kontrolu potravin a léčiv. Nahrál píseň "Man Unkind" s cílem zvýšit povědomí o hrozbě nekvalitních a falešných potravinářských výrobků, drog a léčiv v Nigérii. V roce 2009 byl oceněn prestižní cenou International Youth Ambassador pro mírový summit mládeže a cenou Nigeria Youth Merit Award od Národní rady mládeže Nigérie jako uznání jeho příspěvků k rozvoji mládeže v Nigérii.

Diskografie

2004: Face 2 Face

2006: Grass 2 Grace

2008: The Unstoppable

2010: The Unstoppable International Edition

2012: Away & Beyond

Získal přes 40 hudebních a jiných uměleckých cen, například:

Best Male Vocalist 2002 Affinity Awards

Music of the Year 2004 Excellence Recognition Awards

Outstanding Contribution to the Entertainment Industry 2004 Award for Excellence

Best Male Vocalist 2004 A.M.E.N Awards

Song of the Year 2004 A.M.E.N Awards

Best Album of the year 2004 Nigeria Entertainment Awards New York

Best Hip Hop and R&B Artiste 2004 Nigeria Entertainment Awards New York

Musician of the Year 2004 City People Awards for Excellence

Artist of the Year 2009 MTV Africa Music Awards

Best Male 2009 MTV Africa Music Awards

Best Video for "Enter the Place" 2009 MTV Africa Music Awards

Most Gifted African West Video for "Only Me" 2011 Channel O Music Video Awards

Most Gifted Video of the Year for "Only Me" 2011 Channel O Music Video Awards

zdroj: wikipedia, youtube

 

podporte-width

 

Komentáře

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit / registrovat

Facebook komentáře