Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Věcné argumenty k obraně společnosti


  • bezdomovci
1. Trvale aktuální otázka: http://www.jihomoravskenovinky.cz/

Dagmar Navrátilová poslankyně PS PČR (VV): Možná, že by bylo dobré, kdyby se ministr financí Miroslav Kalousek seznámil s reálným světem. Pane ministře, což takhle žít za běžný plat? Doporučuji mu, zkusit si jednoduchý kvíz. Kolik stojí měsíční život tříčlenné či čtyřčlenné rodiny?

Kvízové otázky by mohly obsahovat i kolik stojí rohlík, litr mléka či boty pro malé dítě. Benzín a nafta se stávají pro běžnou rodinu nedostupným artiklem a ministr Kalousek svými návrhy vlastně porušuje i vládní přísliby.

Vláda se zavázala kompenzovat důchodcům a rodinám s dětmi zvýšení DPH, což by v případě zmrazení důchodů znamenalo nejen nedodržení tohoto závazku, ale ještě další navýšení výdajů důchodců. Existují přece jiné způsoby, jak se vyrovnat s nedostatkem financí ve státní pokladně – progresivní zdanění, daňová amnestie, zvýšení korporátní daně a majetková přiznání.

Ministr Kalousek prosazuje politiku, která stále víc a víc dopadá na vrstvu nízko- a středněpříjmových občanů, což je vůči nim nefér! Senioři, kteří nás vychovali, dnes přemýšlí, zdali se nestanou přítěží svých dětí. A to bychom neměli dovolit.

Dagmar Navrátilová

2. Skutečnost: Výsledky ekonomické i morální devastace společnosti:

OKRÁDÁNÍ DŮCHODCŮ !

NA SVÉ STÁŘÍ SI LIDÉ POCTIVĚ VYDĚLALI.

Stát prý musí sehnat 33 miliard na vyplacení důchodů. Ještě před dvěma lety bylo v sociálním fondu na důchody 70 miliard. Kam se ty peníze poděly? Dnešní důchodci si na svůj důchod vydělali poctivou prací a neexistovalo, aby se někdo vyhnul placení, protože všichni pracovali, a tudíž všichni si na důchod platili.

Tón médií směrem k tomu problému je šokující. Doslova se roztrhl pytel s názory, že dnešní důchodci si vlastně mohou za svízelnou situaci sami. Že sklízejí plody svého přitakávání minulému režimu. A že by důchody měly být vlastně sníženy na polovinu. Že nikdo vlastně za minulého režimu pořádně nepracoval, a že si tedy důchod nezaslouží.

To jsou naprosto nehorázné názory. Důchodový systém byl ve chvíli převratu 1989-1990 naprosto přebytkový, a to natolik, že až do minulého roku na něm bylo dle zdroje z Rady seniorů ČR (časopis Doba seniorů) 70 miliard Kč. Podle téhož zdroje si v minulém roce Topolánkova vláda z tohoto fondu půjčila 23 miliard a slíbila, že je do konce roku vrátí.

Nevrátila nic. Pokud ano, nikde o tom nebyla ani zmínka. Současná úřednická vláda by měla v rámci své detektivní práce při odhalování černých děr, kudy mizí peníze ze státní kasy, zaměřit svůj zrak i na to, kam zmizely peníze ze sociálního fondu na důchody. Kdyby se totiž peníze, právem náležející důchodcům současným i budoucím, nerozkradly a nepoužily na různá porcování medvědů, mohlo být v systému při stávajícím stavu důchodců, i každoročním nárůstu, peněz dost až do roku 2040 i při pravidelném valorizování.

Od sametového převratu slibovaly všechny vlády, že oddělí sociální fond od státního rozpočtu. Dodnes tak žádná z nich neučinila. Nebylo by totiž dostatek peněz na různé "kamarádíčky", zlaté padáky a další nekonečný odtok peněz z hromady, na kterou si dnešní a částečně i budoucí důchodci poctivě vydělali.

Je třeba, aby někdo řekl pravdu a přestal mladé lidi štvát proti důchodcům. Ti si totiž na svůj důchod vydělali. Ono to ani jinak nešlo. Protože pracovat bylo povinností, takže pracovat musel každý, a tudíž dostával mzdu, ze které musel odvádět na důchodové zabezpečení určitou částku podle výše svých příjmů. Takže dnešní přemoudřelí a přemoudřelí mladí diskutéři, včetně těch nejuvědomělejších šplhající se na Top – ruce pryč od důchodců! Za současný stav na důchodovém účtu rozhodně nemohou oni.

Na počátku kuponové privatizace byl majetek na občana odhadován na 2 miliony korun. V té době stál průměrný rodinný dům půl milionu korun.

Dnes dvacet let po převratu dluží každý občan tomuto státu bezmála třistatisíc korun. Takže jsme všichni každý z nás utratili (nepočítám zničení hodnoty koruny) 2 300 000 Kč. což je 115 000 ročně a asi 9 800 Kč měsíčně.

Ano vážení!!! Kdyby koruna zůstala na své výši a my bychom nic nedělali po celých dvacet let, kdyby státní majetek prodával někdo za jeho pravou hodnotu, tak by každý z nás, včetně mimin, důchodců, školáků...atd. dostal měsíčně 9 800, což by v případě čtyřčlenné rodiny bylo skoro 40 tis Kč/měsíc.

A to nemáte!!!

Vzhledem k tomu, že jsme si zvolili zloděje, kriminálníky, podvodníky a hajzly, nemáme nic. Makali jsme a jsme dlužni!!!!

KOMU JSME DLUŽNI????? JIM???? SOBĚ???? JAK MŮŽEME SAMI SOBĚ DLUŽIT???

HROZÍ NÁM KRACHEM!!!

Ale ptám se, jak může stát zkrachovat??? Jen tak, že se rozhodne – pokud vlastní národní banku!!!!! Ta tiskne peníze a vždy každých asi 5 let se jí všechny výdaje vrátí formou daní.

ALE POKUD NÁROD NEVLASNÍ NÁRODNÍ BANKU, PAK V PŘÍPADĚ KRACHU ZÍSKÁVÁ MAJITEL BANKY NÁROD JAKO ZÁSTAVU !!!!!!!!!!!!!!!

NENÍ ZDE ODPOVĚĎ NA ZÁMĚRNÉ ZADLUŽOVÁNÍ STÁTU, NA ŘÍZENÝ KRACH FIREM A CELÉHO HOSPODÁŘSTVÍ PO ROCE 1989 ????

JE NEJVYŠŠÍ ČAS NA TO, ABY STÁT PATŘIL LIDEM, VLÁDA ABY NEVLÁDLA, ALE SLOUŽILA, PODVOD BYL POTRESTÁN, A LIDÉ SE PROBRALI!!!!

P.M.

zdroj:http://berossos.blog.cz/

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře