Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Včera o kolapsu z jedné strany, dnes z té druhé

  • kalousek2_1
S největší pravděpodobností se panu - pánu ministrovi Kalouskovi podaří prosadit 20% DPH na vše vyjma léků a knih. Je na místě se zeptat, zda je skutečně zodpovědný ministr financí a zda pracuje v zájmu občanů a státu, nebo je to sluha vyšších zájmů tj. zahraničního kapitálu a nadnárodních mamutích korporací.

 

Vše nasvědčuje že slouží zahraničním korporacím nikoli lidu a státu, zbývá jen podotknout, že tak jednají všichni, kteří pro takové zákony souhlasně zvednou ruku. Nemůžou za to, plní jen příkazy stranického vedení a často ani nevědí pro co hlasují, předložené zákony ani nečtou, natož aby se zamysleli nad důsledky, které přinesou. To není můj výmysl, to mně před několika roky sdělil stínový ministr sociálních věci p. Škromach při diskuzi na facebooku.

O co jde a co druhotně přinese další zvýšení DPH, když pominu ztížení životní situace 70% občanů, kteří už nyní mají starosti vyjít se svými příjmy (to většinu politiků vůbec nezajímá - oni si svůj plat a benefity zajistili).

Snižování mezd a zvyšování daní nutně povede ke snižování spotřeby občanů především všeho k životu zbytného. Už nyní obchodníci mluví o snižování tržeb, ve stavebnictví je také útlum stejně tak jako poptávka po službách. Průmyslová výroba zatím není tolik dotčena jen proto, že je vcelku nízká sama o sobě a z velké části směrována na export, kde hrozí také pokles poptávky vzhledem ke krizi, kterou je nakažena nejen Evropa , ale celá světová ekonomika.

Omezování spotřeby povede k jedinému - krachu živnostníků, malých a postupně i středních firem, nejméně k omezování podnikání a tím k propouštění. Zkrachuje mnoho už tak živořících stánkařů, kadeřníků, restaurací i drobných řemeslníků, což se projeví i ve větších firmách. Nikdo, nebude mít peníze, aby si koupil jejich zboží či služby. Na českém trhu zbudou jen velké firmy, které jsou převážně v rukou zahraničních majitelů.

Jsem udiven, že ministr financí, nikdo z vlády ani žádný analytik z Národní banky nevidí, nebo nechce vidět následující - po zvýšení DPH daňový výnos státní pokladny sice vzroste, TADY VŠAK NÁSLEDUJE JEDNO VELKÉ ALE, již jsem napsal o spotřebě, nárůstu bankrotů, tím nárůstu nezaměstnaných tím poklesne dramaticky daňový výnos. Firmy zahraničních majitelů v ČR odevzdávají pouze daně z mezd zaměstnanců ZISKY však daní ve svých zemích a ještě více v daňových rájích.

TO ZNAMENÁ, ŽE DO STÁTNÍ KASY POPUTUJE VE VÝSLEDKU PODSTATNĚ MÉNĚ PENĚZ, NEŽ S ČÍM PAN MINISTR KALKULUJE, POKUD DOKONCE NENASTANE PROPAD VE VÝBĚRU DANÍ OPROTI OBDOBÍ PŘED ZVYŠOVÁNÍM HDP, COŽ ZŘEJMĚ NASTANE.

A co potom pane ministře financí vládo a vy všichni politici, kdy vám dojde, že zvyšovat daně a další životní náklady nelze do nekonečna. Kde vezmete peníze na splácení úroků ze státního dluhu, který jste z velké většiny způsobili vy diletantským vládnutím, protože většina z vás se na vládě podílí od listopadu 1989 a převzali jste zemi s kladným saldem, rozvinutým zemědělstvím a průmyslem. Podívejte se kam jste zemi dovedli. O komunistech jste tvrdili, že za sebou nechali spálenou zemi, přitom většina z vás byla komunisty, nebo jim věrně sloužila, aby si udržela ty mizerná korýtka.

KDYŽ SE OHLÉDNU O 22 LET ZPĚT JASNĚ VIDÍM, ŽE SPÁLENÁ ZEMĚ JE PO VAŠEM NE ŠPATNÉM, ALE PŘÍMO ZOUFALE ZLÉM VLÁDNUTÍ.

zdroj: http://berossos.blog.cz/

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře