Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

O žebrotě v 21 století

  • kalousek2_1
Nevím, z jakých zdrojů ministr financí čerpá informace, je vcelku možné, že mu je dodávají straničtí patolízalové ve snaze se zavděčit a vysloužit si nějaký obolus mimo mzdu. Jinak by pochopil, že zvyšování DPH zlikviduje značnou část živnostníků službami počínaje a následně budou krachovat malé a střední firmy. Konečně podobně jsem psal už před rokem. Ale nyní se to začíná projevovat a to zrychlujícím tempem.

Podle analýzy Partners například 37 procent klientů přiznává, že u potravin a nealko nápojů výdaje omezují. Lidé začali šetřit i jinde. Méně chodí do restaurací, šetří na pohonných hmotách.

http://www.novinky.cz/ekonomika/262467-cesi-uz-pocituji-zdrazeni-temer-vsude-u-potravin-benzinu-i-leku.html

Neuvádí se kde byl, průzkum konán, ani další důležitá data ze kterých by vyplývalo nakolik je tento průzkum objektivní a vypovídající o skutečném stavu, přesto je více jak alarmující. Ale Vzhledem k tomu, že mám dobré informace ze severních Čech a Moravy tento průzkum byl dělán nejspíš v Praze jinak by výsledky byly, zcela jiné. O tom jaká je skutečná situace nevypovídají ani oficiální statistiky, ve statistice nezaměstnaných nejsou evidováni ti, kteří byli vyřazeni z evidence úřadu práce, že osobně znám skutečný stav, dovolím si tvrdit, že zejména v příhraničních oblastech nezaměstnanost přesahuje 25% a jen málo kdo má vyšší plat jak 12000, co zůstane po zdanění, si nejlépe spočítáte sami. Je uváděno - průměrný příjem rodiny je 34 000 - v oblastech, o kterých hovořím většina rodin nedá, dohromady ani 20 000 pokud jsou oba dospělí zaměstnáni a o nebývá často. 

Dále odečtěte nutné výdaje za bydlení, energie, vodné, stočné, odvoz odpadů a podobně. Tak snadno zjistíte kolik peněz těmto lidem zbývá, na pokrytí základních životních potřeb. Do jaké neřešitelné situace se dostane takový člověk, pokud onemocní a to se mu zvýší životní náklady ještě za poplatky ve zdravotnictví a doplatky za léky. Rád bych viděl poslance spolu s ministry, jak jsou oni schopni vyžít s tak žebráckým příjmem. Před lety se o něco podobného několik poslanců pokusilo, první týden všichni vykřikovali, že to jde a jak to zvládají, po týdnu vše utichlo, nezvládli to. 

Jako kdyby vládní činitelé ztratili rozum. V době krize, kdy roste inflace a díky Evropské bance, která natiskla stovky miliard eur, lze s téměř jistotou očekávat, že se za nedlouho dočkáme hyperinflace, se neustále zvyšují životní náklady tak, že pro 50% občanů to je už nyní na hraně živoření a dalších 30% je nuceno omezit spotřebu na nezbytně nutné. To ve výsledku přinese celou řadu bankrotů pro živnostníky ve službách počínaje a nepřežije ani mnoho velkých firem. Z tisíců pracujících se stanou lidé bez práce, bude se dále snižovat spotřeba domácností a důsledek toho bude ekonomický kolaps.

Nejsem ekonom, pan ministr financí také ne, je však mezi námi zásadní rozdíl. Já vím, že hnacím motorem ekonomiky státu je spotřeba jeho obyvatel a že bohatý stát může být pouze ten stát, ve kterém žijí jen bohatí občané. Pan ministr to neví a to má hejno dobře placených poradců a analytiků. Je přesvědčen, že občané, kteří jsou chudí, tudíž minimalizují svoji spotřebu, na nejnutnější k přežití mohou zachránit státní rozpočet.

Dobře vím, že tento blog téměř denně navštěvují ministerstva, nejčastěji ministerstvo práce a sociálních věcí. Tak se pánů ministrů ptám.

PÁNOVÉ MINISTŘI, DOKÁŽETE VY SAMI S RODINOU ŽÍT ZA 20 000 KČ MĚSÍČNĚ - POLOVINU SPOTŘEBUJETE NA BYDLENÍ A VŠE CO S TÍM SOUVISÍ A PŘITOM DÁT DĚTEM VZDĚLÁNÍ (platit školné) BÝT SLUŠNĚ OBLEČENÍ DOPŘÁT RODINĚ ALESPOŇ TÝDEN SPOLEČNÉ DOVOLENÉ V KEMPOU U ČESIKÉHO RYBNÍKU?

S největší pravděpodobností nedostanu odpověď, ani není nutná, protože je víc jak jasné, že si takovou ŽEBROTU neumí ani představit, přitom již nyní jsou nuceny tak živořit tisíce rodin a další tisíce k nim vinou popřevratových vlád přibudou. 

Závěrem zmíním bludy mediální obludy. 

Známí z obchodů a služeb, se kterými se stýkám si stěžují na pokles tržeb, ve zpravodajství však říkají opak - Je to možné pouze u komodit, které musíme denně nakupovat - potraviny. To je však způsobeno zvýšeným DPH.

zdroj: http://berossos.blog.cz/

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře