Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Nečasova další "modernizace", čili ještě větší zdražování a zvyšování daní?

  • necas_barroso
Motto: Při zastavení plateb z fondů EU, kvůli jejich "odklánění" a jiným podezřelým okolnostem, může deficit rozpočtu ČR stoupnout o víc, než vláda předpokládala.

Po jednání s šéfem Evropské komise Josém Barrosem v Bruselu, dne 24.5.2012, premiér Petr Nečas informoval média, že v případě, že by Evropská unie zastavila Česku kvůli problémům s čerpáním dotací všechny platby z unijních fondů, může naše státní kasa přijít až o 100 miliard korun.

Tím by schodek letošního státního rozpočtu ČR mohl vystoupat až na 6% hrubého domácího produktu. Vláda přitom plánovala schodek pod 3%.

Barroso Nečasovi sdělil, že u nás byla zjištěna řada problémů s čerpáním fondů z EU, a to jak ze strany českých, tak unijních kontrolorů. Je proto nezbytné přistoupit k jejich odstranění, jinak se nemohou z Bruselu žádné platby pro české programy uskutečnit.

Návrh na předložení zprávy o situaci a krocích k nápravě v čerpání prostředků z EU od ministerstva pro místní rozvoj a financí, předložený včera v poslanecké sněmovně před slavným vystoupením MUDr. Davida Ratha /předkladatel Jiří Paroubek/ vážení poslanci zamítli. Jsem sám kdo nechápe proč?

Pro státní rozpočet delší zastavení plateb v praxi znamená jediné - další zvyšování cen a daní. Nečas své jednání v Bruselu komentoval slovy - "Ta rizika jsou velká, kdyby skutečně v tom nejhorším scénáři byly zastaveny všechny platby, tak by deficit veřejných financí v České republice mohl skokově narůst až k 6% hrubého domácího produktu, což by totálním způsobem destruovalo konsolidační strategii vlády".

Ministr financí Miroslav Kalousek premiérova slova takticky mírnil - " Je to absolutně hypotetické riziko," řekl. Podle něj chtěl premiér zřejmě pouze poukázat na rozsah toho problému.

Je jisté, že premiér Nečas dobře ví, že na svého ministra financí se může plně spolehnout, pokud jde o nápadité a nesmlouvavé vytahování peněz z kapes občanům. Kdyby k zastavení finančních toků z EU, kvůli jejich nadměrnému "odklánění" do kapes našich "vyvolených" skutečně došlo - Mirek by určitě neměl "odborný" ani jiný problém, jak docílit třeba dvojnásobného "přitažení opasků", samozřejmě cílovým skupinám občanů - starouškům, kterým vláda zajišťuje životní standard jako za Protektorátu a zdravotně postiženým, kteří dle ministra práce a sociálních věcí ze společného "chlebíčka" také nadměrně "ujídají".

Ministr Kalousek s kolegy - ministrem práce a sociálních věcí a ministrem zdravotnictví jistě moudře uváží, jak dostat do státní pokladny z kapes "podřadných" dost, aby "cash flow" pro populární "odklánění" do kapes "vyvolených" nebylo narušeno.

Pokud jde o "nesmiřitelný" vládní boj proti korupci a ohrožené čerpání fondů z EU - "podřadní" přistiženého zločinného viníka od vlády již dostali - je jím včera o imunitu připravený "vyvrhel" české politické scény - MUDr. David Rath. Po právu je za své zločiny od svých korupcí "neposkvrněných" kolegů - politiků přísně izolovaný v litoměřické vazební trestnici. Je důvodně podezřelý ze zločinu "nedozírných rozměrů". Považte - údajně si "odklonil" v krabici od vína ohromnou sumu - 7 milionů v "českých"!

Bohužel, realita státního rozpočtu je však tato - i kdyby se čerpání evropských peněz rozběhlo okamžitě, státní kasa již přijde o 32 miliard korun, které Brusel odmítá dát na projekty, které z jeho pohledu jsou zcela chybné. Velké problémy, na které Brusel opakovaně Prahu upozornil, jsou třeba operační program "Vzdělání pro konkurenceschopnost", který s Rathem naprosto nijak nesouvisel. Z něj ČR měla získat až 53 miliard korun, avšak hrozí, že o značnou část přijdeme, ne-li o vše. Ostatně - normálně u nás fungují jen dva z více než dvou desítek programů.

Naštěstí námi volení zástupci si vědí rady i pro nejhorší scénáře, které nám nepřející Brusel může způsobit. Třeba vážená poslankyně MUDr. Gabriela Pecková /1957/ - odborná lékařka hájící zájmy lidu ČR za stranu TOP 09, která je členkou parlamentního výboru pro sociální politiku, ve svém vystoupení na půdě Parlamentu dne 11.5.2012, moudře zmínila, že pro české a moravské důchodce nebude žádný problém akceptovat životní úroveň časů tzv. Protektorátu Čechy a Morava, kdy III. říše, které jsme byli tehdy součástí, prohrávala na všech frontách druhé světové války a na německém území byla decimována kobercovými nálety anglo-amerických bombardovacích svazů.

Je zřejmé, že zmíněná "moudrá zákonodárkyně" v souladu s názory Hradu, nejen netrpí přehnanými nezdravými sociálními ohledy k určitým příjmovým skupinám spoluobčanů, mezi které naštěstí sama nepatří, ale že i bystře prohlédla, k jakým metám nás "modernizační reformy" Nečasova vládního kabinetu neomylně vedou.

Zbývá, aby "podřadní" občané - nemajetní voliči ocenili, nejen jaké vynikající osobnosti hájí v Parlamentu jejich zájmy, nýbrž aby také účinně podpořili aktuální úsilí předsedy ústavně právního výboru, váženého poslance Mgr. Marka Bendy /1968/, který se energicky ohradil proti návrhu některých jeho méně zkušených kolegů - poslanců, kteří neuváženě vyslovili souhlas s možností omezení finančních příjmů jejich. Příjmy poslanců českého parlamentu musí po zásluze být "nedotknutelné", pokud jde o snižování. Jejich zvyšování je ovšem žádoucí.

Naštěstí se můžeme spolehnout, že naše státní ekonomika, vedená opravdovým "mistrem oboru" finančnictví - vystudovaným chemikem a vzácným "poctivcem" - ing. Miroslavem Kalouskem, nenaletí na "léčky" z Bruselu. Použití peněz z evropských fondů totiž v řadě případů vyžaduje naše spolufinancování, které by ovšem zatížilo také naši státní pokladnu.

Ministr Kalousek proto na hlouposti, jako jsou různá, tzv. "prorůstová opatření", která by ve spojení s dotacemi z EU u nás Brusel rád zaváděl, zásadně nehodlá státní finanční prostředky uvolňovat. Při aktivitách řízených cizáky z Bruselu nám samozřejmě hrozí závažné nebezpečí - narušení úspěšně fungujícího českého systému beztrestného "odklánění" financí ze státní pokladny směrem k vládním a politickým představitelům a jim drahým příbuzným a přátelům.

Co si přát závěrem jiného, než smět zvýšeným utažením opasků a pilnější poctivou prací podpořit Nečasovu vládu a pana prezidenta k naplnění jimi vytčených smělých cílů - "modernizačních reforem" a "boje s korupcí", kterými nám za naši poctivou práci zdárně zajistí naše další osobní zchudnutí. Tak přestat odmlouvat - utáhnout opasky a chutě do díla!

zdroj: http://ers.blog.cz/

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře