Facebook Twitter RSS

O CFP!  | 

ads

Jak se z Česka stala ekonomická kolonie Západu...

Na počátku 90. let jsme si nechali vnutit nový ekonomický systém, který je pro nás krajně nevýhodný a který z nás postupně vytvořil kolonii. A postupné přeměně našeho státu v kolonii přihlíželi (a dosud stále přihlížejí) všichni ze svých funkcí odpovědní za chod a výsledky tohoto státu. Všichni od r. 1992. A tento model se již vyčerpal, již nemá rezervy. (on je neměl nikdy, jenže čerpal z majetků, které nám zanechali předchozí generace. Včetně komunistů. A ty majetky jsou dnes již definitivně pryč).

 

  • jak-se-z-ceska-stala-ekonomicka-kolonie-zapadu

Těch problémů je více, jako např. podpora montoven apod., tedy v podstatě pouhé práce ve mzdě, kdy celý zisk je vytvářen při prodejí v zahraničí, kde též celý zůstává. (To jsou další úniky peněz z ČR nad rámec oněch 400 mld. Kč ročně). A jsou i další takové položky. Proto v tomto státě nemohou být odpovídající mzdy a důchody. Není z čeho. Z práce našich lidí se zvedá životní úroveň v zahraničí. Proto volí Merkelovou v Německu. A tak bych mohl pokračovat.

Proto jako Aliance národních sil (bohužel zatím jako jediná) voláme po změně ekonomického modelu, proto říkáme, že systémová změna je nutná. Tyto zásadní kroky nelze ale dělat s viníky tohoto stavu. S těmito viníky nelze ani kolaborovat a pomoci jim udržet se ve vládě. (jak se k tomu nyní chystají některé parlamentní strany). A aby taková změna byla vůbec možná, je třeba odejít z EU a z NATO. Dokud tam budeme, nelze to změnit. Nikdy nám to totiž nedovolí. Jim vyhovuje ten stav, který u nás právě je. Nám ne. Je tedy třeba volit ty, kteří ty změny chtějí realizovat a ne plkat další roky o zorganizování referend a o jejich podmínkách. Na to již opravdu není čas. Ve svých důsledcích je to jen další (záměrný?) odklad řešení problémů.

A volby jsou příležitostí, kdy se voliči mohou a mají rozhodnout. Referendum je náhradní prostředek pro období mezi volbami. A pokud nyní ČSSD před volbami náhle slibuje, jak zvýší mzdy, tak je třeba si uvědomit, že to může slibovat v podstatě jen u státních firem a úřadů (těžko to předepíše soukromým vlastníkům továren), ale že není z čeho. Bude třeba si na to půjčit. Může ovšem zákonem zvýšit minimální mzdu. Jak dlouho to asi budeme moci dělat? Krom toho soukromí vlastníci továren se nebudou chtít zbytečně zadlužovat. Do toho všeho přijde průmyslová revoluce 4.0 a kromě dalších problémů nám ty právě diskutované ještě daleko více prohloubí.

A abych byl správně pochopen, jsem rozhodně pro zvyšování mezd, platů a důchodů našich občanů na srovnatelnou úroveň západních zemí. Ale tak, že na to použijeme u nás vydělané peníze, o něž se již dále nenecháme v takovém rozsahu okrádat a ne tím, že se budeme zase zvýšenou měrou zadlužovat.

A to je zásadní rozdíl! Stát musí získat zpět alespoň část zdrojů, které mu potřebné finanční prostředky budou vytvářet. Ano, ty zdroje v podobě továren, vodovodů, ČOV, bank atd. které často prakticky daroval cizím investorům (často spíše spekulantům). A k tomu musíme udělat potřebné kroky, k nimž ANS opakovaně vyzývá!

PodporteCFP QR 22 KAFE KÁVAS

Komentáře

Komentáře  

#1 casparus@email.cz 2017-06-30 15:12
Vše je podrobně rozepsáno v knize ekonomky Ilony Švihlíkové Jak jsme se stali kolonií. Všem kdo to nečetli, mohu jen doporučit. Samozřejmě se dají i na youtube vyhledat přednášky stejnojmené autorky, která již delší dobu upozorňuje na tento problém. V zásadě žijeme stále ve feudalismu v moderním hávu, jelikož si samozvaní šlechtici za pomoc cizím zájmům rozebrali zdejší majetky a nový pán zamouřil obě oči. Kolikrát že naše šlechta zradila naší zem za majetky šlechty, která při výměně panovníka přišla o vše???
Citovat

Přidat komentář

Bezpečnostní kód Obnovit

Facebook komentáře